Vragen? Bel 06 – 24 103 431  of mail naar hallo@in-sights.nl

Pinterest En Het Nut Voor Webshops

0

Om de zoveel tijd wordt er een website gelanceerd die vanaf het eerste moment aanslaat bij het grote publiek. Afgelopen jaar was die rol zonder meer weggelegd voor Pinterest! Het sociale platform veroverde in korte tijd het web en wordt alsmaar populairder. Door het grote aantal bezoekers dat Pinterest iedere dag ziet langskomen is het ook een interessante site geworden om klanten te werven, bijvoorbeeld voor webshops. Maar wat is nu het nut van Pinterest voor webshops en hoe zet je het in?
 

Prikbord voor gevorderden

Pinterest is eigenlijk niets meer dan een virtueel prikbord. Gebruikers van de site maken een of meerdere prikborden aan waar ze dan ‘items’ van websites op kunnen plaatsen, zoals bijvoorbeeld foto’s en video’s. Wanneer gebruikers bij iemand anders een leuk item tegenkomen kunnen ze deze ook weer op een eigen prikbord doorplaatsen, zo ontstaat er een viraal effect. Het mooie is dat bij een item altijd de bron vermeldt staat, oftewel een link naar je webshop. Deze link wordt weergegeven bij iedereen die het item doorplaatst, wat weer resulteert in nieuwe bezoekers. Pinterest biedt buttons aan waarmee pagina’s van webshops gemakkelijk kunnen worden ‘gepinned’, kijk dus eens of dat ook een leuke toevoeging voor jouw shop is.
 

Branding

Ook het aanmaken van een eigen Pinterest account kan interessant zijn. Je kunt door middel van de prikborden jouw merk laten zien: nieuwe producten bijvoorbeeld, maar ook wat jouw webshop inspireert etc. Hiermee kun je een fanbase opbouwen die zich verbonden voelt met jouw prikbord, en dus jouw merk. Een prima manier dus om nieuwe fans aan je webshop te binden en ze om te toveren tot klant.
 

Inspiratie

Om nog beter te kunnen zien hoe je Pinterest kunt inzetten voor jouw webshop hebben we een aantal voorbeelden van Nederlandse shops op een rijtje gezet. Ter inspiratie!

 
De Stoffenkamer: http://pinterest.com/destoffenkamer/

Appeltjes & Peren: http://pinterest.com/aenp/

Moodkids: http://pinterest.com/moodkids/

Bijzonder Mooi: http://pinterest.com/bijzondermooi/

 

Laat een reactie achter