Vragen? bel : 030 - 877 24 99    of mail naar : hallo@in-sights.nl

Google Lanceert Keurmerk Voor Webshops

0

Google heeft onlangs haar keurmerk voor webshops gelanceerd, genaamd Trusted Stores. De zoekgigant zal zich daarmee gaan richten op het verbeteren van webshops over de gehele breedte, zodat de bezoekers een betere ervaring tegemoet kunnen zien.

Meer conversie

Op dit moment is het keurmerk enkel actief in de Verenigde Staten, maar zoals met alle nieuwe producten van Google zal het niet lang duren voordat Trusted Stores in de rest van de wereld wordt geïntroduceerd. De afgelopen maanden is het keurmerk getest door een selectie webshops en wat daarbij is opgevallen is dat ze allemaal een hoger resultaat hebben behaald in omzet en conversie. Zo spreekt tester Coveroo van “Conversion rates increased by 6.2% and average order size increased by 1.9%. The total performance increase is 8.1%.” Een nieuw product dat interessant is om in de gaten te houden dus!


Snelheid

Het keurmerk zal zich vooral gaan bezighouden met twee zaken. Allereerst zal de verzendtijd erg belangrijk worden: Google gaat de verzendtijden van orders in de gaten houden, en ze ook naast de informatie leggen die wordt gegeven aan de bezoekers van de webshop. Daarnaast zal ook de mate van service een hoofdmoot zijn, waarbij Google in de gaten zal houden hoeveel klachten van bezoekers er binnenkomen en hoe snel deze worden opgelost. Daarmee gaat het bedrijf zich dus behoorlijk bemoeien met de websites, maar heeft daarbij de klanttevredenheid in het achterhoofd.


Aanwinst

Voor nu zullen Nederlandse sites er dus nog geen werk van kunnen maken, maar Trusted Stores zal zeker op de nodige to-do lijstjes terecht komen. Vooral door de positieve testresultaten lijkt het een aanwinst voor zowel webshops als bezoekers te gaan worden. Wanneer er meer bekend wordt over een introductie in Europa zullen we dat natuurlijk hier laten weten!

 

Laat een reactie achter